Goudprijs grafieken goudprijzen

Goudkoers – Actuele goudkoersen per gram

Goudkoers

Hier vindt u de actuele goudkoers van vandaag zoals die op de wereldmarkt wordt gehanteerd. Ook vindt u historische goudkoersen.

Wilt u uw eigen goud verkopen? Doe dat dan alleen na 3 prijs opgaves want u wordt bijna overal gefopt

Goudprijs grafiek

goudkoers 24 uurgoudkoers 3 dagen
Goudkoers 24 uur                                                   Goudkoers 3 dagen

goudkoers 30 dagengoudkoers 60 dagen
Goudkoers 30 dagen                                               Goudkoers 60 dagen

goudkoers 1 jaargoudkoers 5 jaar
Goudkoers 1 jaar                                                Goudkoers 5 jaar

(Met dank aan gold price voor de grafieken)

Goudkoers en de prijs die u krijgt als u zelf verkoopt

Realiseer u dat als u uw sieraden gaat verkopen dat u het niet tegen de bovengenoemde prijzen kan verkopen. De actuele goudkoersen uit de grafiek zal u nergens krijgen om de volgende redenen:

  • Het is “sloop goud” d.w.z. er moeten handelingen verricht worden om het goud gebruiksklaar te maken en dat kost arbeid.
  • De aantal grammen in de transactie is zeer klein, daarom gelden lagere goudprijzen.
  • De goudhandelaar heeft bedrijfskosten die hij/zij moet verrekenen in  de kostprijs.

Als een goudhandel reclame maakt met een goudkoers die gelijk is aan de in de grafiek genoemde goudprijs, kunt u er van uit gaan dat u deze prijs nooit zult krijgen. Ze lokken u op die manier naar de winkel en daar aangekomen wordt u genaaid voor een goeie.  Vraag daarom altijd minstens 3 offertes op voordat u afscheid neemt van uw goud.

Reële  goudkoers

Bijna alle goudhandelaren hanteren dergelijke lokprijzen. Hun motief is maximaal verdienen over uw rug. Beter houd u uw hoofd koel en vraagt u meerdere offertes aan voordat u verkoopt. Raadpleeg de AFM  als u een financiële instelling niet vertrouwd. Als u twijfelt om uw goud te verkopen kan het handig zijn om zelf een technische analyse te maken aan de hand van een 10 jaars grafiek van de goudkoers. Als u denkt daar een neergaande trend te ontdekken overweeg dan te verkopen. Als u denkt een opgaande trend te zien overweeg dan om het goud nog even vast te houden omdat de prijs aan het stijgen is.